Om Caretech |  Projektetablering  |  Projekter  |  Set & Sket
Oversigt  |  Nyhedsbreve  |  Årsrapporter

Prisbillig coaching til alle

Bo Jakobsen er praktiserende læge og deltager i projektet Sundhedsbarometer, hvor projektgruppen arbejder på at udvikle billigere redskaber til borgerne, der ønsker at lave om på deres livsstil. Bo Jakobsen fortæller:

- Hvad er en god livsstil? Det er jo det, vi prøver at finde ud af. Vi prøver at opfordre folk til at spise fornuftigt og alsidigt og tænke motion ind i deres hverdag. Folk kan godt forstå det, og de ved det dybest set også. Det der er så svært er at få ændringen til at passe med en presset hverdag. Og holde fast i det!  Fordi man falder tilbage i den gamle vane. Det er det vi er oppe mod, siger han.

 

Den dikterende coach

- Mange efterspørger den dikterende coach – en personlige samtale for at kunne lave om på sin livsstil. Mange har faktisk brug for en opskrift og et konkret hjælpemiddel. Vi ønsker derfor at udvikle en redskabskasse til folk, når de er kommet til den erkendelse, at de vil lave noget om. At de vil ændre noget og holde fast i det. Det er det, vi prøver at være med til. Kort sagt vil vi gerne tilbyde prisbillig coaching for alle. 80 procent af det en personlig coach kan - for 1/10 af prisen, siger Bo Jakobsen.

- Vi kigger på hvad der motiverer den enkelte og på hans eller hendes tidligere erfaringer. De fleste ved jo godt, hvor det lige gik galt. Ved at gøre opmærksom på det, kan man nedsætte risikoen for at falde tilbage igen, fordi man allerede ved, hvor farerne er henne.

- Eksempelvis er rygestop positivt, men vi må ikke glemme, at der er noget rart ved at ryge. Vi vil gerne få vores brugere til at tænke på, hvad de faktisk mister ved at stoppe. De skal være klar over det, så de kan finde ud af, hvad de kan sætte i stedet for. Samtidig er vi åbne for folks udfordringer. Jeg plejer at sige: “Hvis det var let, havde du jo gjort det for længe siden”, siger Bo Jakobsen.

Bodystorming i Mindeparken

Sundhedbarometer havde arrangeret to en halv times workshop i Mindeparken 14. september 2010. Formålet med Bodystorming workshoppen var at gennemspille scenarier og udfordringer ved en sundere livsstil ved fysisk at agere dem. Bodystorming gør brug af utraditionelle remedier som vimpel, hulahopring, discos, for at tvinge deltagerne til at tænke ud af boksen i deres designideer.

Bodystorming er innovation udført på stedet, baseret på etnografiske data, som præsenteres som konkrete designspørgsmål. På den måde drøfter deltagerne individuelle løsninger til designspørgsmålene på stedet. Fordelen ved bodystorming i forhold til produktdesign er, at man i udviklingen bliver konfronteret med produktets virke i dagligdagen, og dermed får direkte feedback på designideerne. Ved at gennemspille de genererede scenarier kan man justere dem kontinuerligt og dermed give dem nye dimensioner.

På workshoppen blev der i skitseform udviklet og udspillet tre designkoncepter: brug af sociale medier, game mechanics og teknologiske muligheder, herunder bl.a. inddragelse af GPSteknologier.

Caretech Innovation * kontakt@caretechinnovation.dk * sidst opdateret 6-oct-10