Om Caretech |  Projektetablering  |  Projekter  |  Set & Sket
Oversigt  |  Nyhedsbreve  |  Årsrapporter

Middelfart Sparekasse investerer tid i Sundhedsbarometret

14 medarbejdere i Middelfart Sparekasse har skudt sommeren i gang med et testforløb, der skal kvalificere Sundhedsbarometer konceptet – og støtte deltagerne i at leve sundere. Medarbejderne har stået i kø for at deltage i forløbet og er for projektet den ideelle bruger gruppe.

Middelfart Sparekasse sætter dagligt fokus på medarbejdernes sundhed. Medarbejderne er vant til at deltage i forskningsprojekter, og sagde derfor ja tak, da Caretech Innovation projektet Sundhedsbarometer II tilbød dem at deltage som brugergruppe i udvikling af Sundhedsbarometer konceptet. Først skulle forsøget kun bruge seks deltagere, men det er hurtigt vokset til 14.

Sundhed er i fokus

Fællestillidsmanden Ulrik Sørensen anbefalede Middelfart Sparekasse som testgruppe til Bo Jakobsen, idemanden bag Sundhedsbarometer konceptet;

»Middelfart Sparekasse har meget fokus på sundhed. Frugt er godt nok, og ja vi cykler til arbejde, har haft rygestop kurser, Chris MacDonald, diætister og lignende. Det har været godt nok, men det virker jo ikke altid. Vi oplevede begejstringen i en kort periode, men man falder desværre hurtigt tilbage i gamle vaner,« siger han.

Netop ændring af vaner og motivation er punkter som Sundhedsbarometer konceptet adresserer. Med fokus på lækkert design, konkurrenceelement, leg og fællesskab understøttet af IT.

»Da Bo Jakobsen fortalte mig om hans ide med Sundhedsbarometer, synes jeg bestemt om ideen med at deltageren skal committe sig til en ekstern person eller gruppe.  At anstrengelser og forløb bliver fulgt af andre, og det bliver opdaget, hvis man falder i. Blandet med godt design og en legende tilgang, er det måske nemmere at holde motivationen og fanen højt, « siger Ulrik Sørensen.

Støtteperson

De medarbejdere, der skal holde fanen højt, skal teste en prototype af Sundhedsbarometer konceptet. De har fået udleveret en logbog og et login til sundtest.dk, hvor der blandt andet vil ligge en personlig kostplan udarbejdet af en klinisk diætist, aktivitetsplan, og mulighed for at få point. Desuden vil de blive mødt af dagens udfordring og kroppens tilstand. De skal også udpege en støtteperson, der kan følge deres forløb. Nogle har valgt hinanden. Andre kigger blandt familie og venner.

»En støtteperson. Ja det kan være min søn. Han er jo altid efter mig omkring motion alligevel», smiler en deltager, da hun udfylder skemaet, der ligger til grund for de næste tre ugers testforløb.

Inspirerende og ærligt testmiljø

Medarbejderne har mødt Sundhedsbarometer projektets deltagere med åbne arme. En åbenhed der er kendetegnende for miljøet i Middelfart Sparekasse, der holder til i lyse, nye bygninger lige ud til vandet.

»Vi har en fælles ånd, der er stor tillid, fortrolighed og åbenhed blandt medarbejderne. Vi har deltaget i en del forskningsprojekter mest omkring organisationsudvikling, men det betyder, at medarbejderne har tillid til dem, vi bliver stillet overfor. Så denne testgruppe skal de være klar på, vil være helt ærlige. De har helt sikkert en holdning,« siger Ulrik Sørensen. Og ganske sandt.

»Ja, indmad og lammekød. Det får i mig altså ikke til at spise, understreger en deltager, inden hun går ud til sine kollegaer med sin log-bog under armen. Hun tilføjer, at hun helt sikkert vil gøre, hvad hun kan, og skriver sine erfaringer ærligt ned.

»Jeg glæder mig til at komme i gang. Jeg har jo godt af det!«.

Medarbejderne i sparekassen er vant til at deltage i innovative processer. Deres IT niveau er højt og de færdes i omgivelser med lækkert design.

Ifølge Christine Jürgensen, der er Caretech Innovations oplevelsesdesigner på Sundhedsbarometret, udgør medarbejderne en god brugergruppe, fordi de er innovative, og de ser muligheder.

»Det her er et fantastisk sted. De har mange gode ideer og går til det her med helt åbent og ærligt sind«, understreger hun.

Bedste arbejdsplads

Når man ser sig omkring, kan man godt se, at der er hold i snakken. Smilende imødekommende medarbejdere. Store åbne rum. Meyers kantine. Det er blandt grundene til, at Sparekassen tre gange er blevet kåret som bedste arbejdsplads.  Uddannelse, sundhed, kantine, kurser. Banken gør meget for medarbejderne.

»Det er en fantastisk arbejdsplads. Der er ingen kontrol her, hvilket er ret usædvanligt for denne branche. Vi tror på, at medarbejderne er her for at yde deres bedste. Vi kan støtte op om dem, så de har de bedste betingelser. Derfor er sundhed også et stort issue for os,« understreger Ulrik Sørensen.

Sundhed og fælleskab bliver uden tvivl et naturligt omdrejningspunkt den kommende tid. Projektet vender tilbage om tre uger, hvor de uden tvivl, vil få rigtigt mange input til udviklingen af det videre koncept.


Mere om:

Sundhedsbarometer konceptet
http://www.caretechinnovation.dk/projekter/sb2/index.htm

Middelfart Sparekasse
http://www.midspar.dk/content/forside/om_os
Caretech Innovation * kontakt@caretechinnovation.dk * sidst opdateret 15-jun-11