Om Caretech |  Projektetablering  |  Projekter  |  Set & Sket
Oversigt  |  Nyhedsbreve  |  Årsrapporter

Kick-off: Voxpop

Rikke Ullersted, Made By Makers, Industriel designer/produktudvikling, partner, bl.a. in house designer for B&O Medicom:

Grunden til, at vi kommer i dag, er, at vi kan tænke nyt og allerede arbejder med metoder som brugerinddragelse. Vi mener, vi kan byde ind med nye ideer og ved, hvordan man omsætter dem til produkter og services.

Vi vil gerne se, hvor det rykker og få gode ideer til, hvor man går hen med de spændende projekter og ideer. Vi er vant til at tænke nyt, så en ny megasatsning; den skal vi da være med i.

 

Lars Østergaaard, Skejby Sygehus, professor, ledende overlæge på infektionsmedicinsk afdeling Q, er med i virksomheden SKAU:

Jeg har forsket i mange år med forskere fra Aarhus Universitet. Det resulterede bl.a. i epokegørende nye behandlings- og vaccineformer, der nu er patenteret med Østjysk Innovation – i en lille virksomhed der hedder ”SKAU”.

Jeg kommer for at finde ud af, hvad kan jeg bruge denne megasatsning til. Jeg synes, der er mange gode takter, men jeg bider specielt mærke i 2 ting.

For det første. Hvis platformene regner med en forskningslængde på 3 år, kan de godt glemme alt om medicin- og vaccine udvikling. Det kræver mere end 3 år, så måske man skulle finde en exit strategi med højst 3 år ud i fremtiden.

For det andet. Jeg har ikke brug for endnu et godt råd. Der er mange gode mennesker til at give mig råd, men for at gøre en forskel, må der også følge penge med. God rådgivning ledsaget af penge. Det er det, vi mangler. Kan satsningen hjælpe med det, synes jeg, at det er rigtigt positivt.

 

Flemming Vester, Inspicos A/S, Patent Consultant:

Gennem mit arbejde med patentering af bioteknologi kender jeg flere gamle kollegaer, der er til stede her i dag. Jeg kommer for netværkspleje og for at høre om dette nye spændende tiltag indenfor bioteknologi. Mit formål er at danne netværk og selv være med til at starte noget nyt op.

Vi er mange mennesker inden for dette felt med en snæver specialviden, og det er rart at finde et sted, der kan bringe os sammen. At man som virksomhed kan trække på forsknings ressourcer. Den 3-benede platform er lovende, fordi der opstår muligheder for reelt at spille sammen. Så er det spørgsmålet, om der er penge nok til det?

Samtidig tvivler jeg på, at 3 år er nok indenfor bioteknologi og medicin, Jeg tror det ikke, men det kommer an på, hvem kunderne er? Hvis det er slutbrugere som patienter, så nej. Men er det projekter, der skal sælges til virksomheder, der derefter kan løfte det videre, så lyder det mere realistisk. Fra i dag er satsningen sparket i gang, og det er rigtigt positivt.

 

Per Wehner, TDC Business Nordic, projektleder:

Min indgangsvinkel til i dag er telecom delen. Det er altid spændende med folk, der inviterer til innovation – eller opfindsomhed som en af talerne kaldte det. Jeg har også fået en faglig kompetence med fra indlæggene i dag, der har været gode og givtige.

Det er vigtigt at kigge på krav og behov, når man laver udvikling til telenettet. Der skal være samspil mellem telecom og den løsning, der bliver lavet. Det er den forbindelse, der er spændende. Lige nu er der lidt grøde indenfor sundhed. TDC vil gerne være aktør indenfor telemedicinsk område og homecare. Homecare kræver en særlig interesse ude ved den enkelte patient. Det er derfor vigtigt at komme i dialog med dem, der laver projekterne.

Det er meget rigtigt, hvad der er blevet sagt i dag: Dialogen mellem dem der udvikler (innoverer) og telecom (fx os i TDC) er vigtig. Desuden er det rart at blive præsenteret for nogle spændende netværk. Som virksomhed må vi tænke bundlinie, og vi må derfor være selektive og finde ud af, hvor vi skal være med. Jeg glæder mig til at prøve kræfter med satsningen.

 

Birgit Mikkelsen, Århus Kommune, Sundhed og Omsorg, Chefkonsulent:

Der var ikke kommet meget information eller materiale ud om satsningen, så jeg var nysgerrig på dagen og de nye igangsættelser. Jeg har været med til at lave og udvikle Netværket CareNet: www.carenet.nu. I vores arbejde stillede vi samme 3 væsentlige parametre: Brugerne (kommuner, institutioner osv), virksomheder og vidensinstitutioner, der skal spille sammen. Ingen bringer det i tvivl heller ikke her i dag.

Vi har tidligere handlet fragmenteret, og samspillet tænkes nu ind af mange mennesker. Det er rart. Også at det understøttes af midler. Det er ved at sætte dagsorden, at de 3 parametre sammen er vejen frem for at få løst samfundsproblemer som arbejde og beskæftigelse, skarpere produkter og international anerkendelse.

Et problem, som jeg ser i dag, er, at alle er enige om brugerinddragelse. Men selvom brugerinddragelse også i dag er i fokus, bliver brugerne ofte nævnt som et men. De kommer til sidst på planchen. Hvorfor? Det er der, hvor vi for alvor må reorganisere os – det er der, vi skal lære og blive bedre.

Tidligere har brugerne været den sidste samspilspartner (den svage) som ikke kommunikerer på samme præmis. Konsekvenserne er, at proces og produkt ikke får den dybde og inderlighed, der mangler for virkelig at få de gode produkter. Vi må have større respekt og ydmyghed for brugerne, før effektivitet og det skarpe produkt for alvor vil komme.

 

Anne Marie Zwergius, Handelshøjskolen, Aarhus Universitet, Knowledge Communication Lab, Project Manager:

Vi er en lille enhed på Handelshøjskolen, Aarhus Universitet, der primært er eksternt finansieret. Vi har et tæt samarbejde med offentlige/private virksomheder og uddannelsesinstitutioner.

Vi anvender sprogforskning, udvikler IT-redskaber til kommunikation og arbejder med oversættelse og videndeling. Jeg har været med fra start og har derfor ventet på mødet med nysgerrighed og kommer for at se mulige samarbejdspartnere.

Arrangementet har givet mig et godt indblik i de nye muligheder, der er. Samtidig har jeg fået konkret information omkring, hvordan man kommer i gang, hvis der er et muligt projekt. Det var spændende at høre de 4 talere med deres 4 forskellige vinkler på samme emne. Jeg ser et stort behov for, at forskning skal ud og anvendes på uddannelses institutioner og virksomheder. Samtidig tager jeg med mig, at vi ikke skal lave IT for ITs skyld, men for at det skal komme brugerne til gode.

Caretech Innovation * kontakt@caretechinnovation.dk * sidst opdateret 26-jun-09